Ryk teltpælene op og bliv digital nomade

Drømmer du om at rykke teltpælene op og flytte til varmere og mere eksotiske himmelstrøg end de danske? Det er der flere og flere, der tager konsekvensen af og simpelthen flytter til udlandet. Her ser vi på tre måder, du kan blive digital nomade og altså leve i udlandet uden at have en arbejdsplads, du skal møde op på hver dag.

Med den nye teknologi og nye måder at arbejde på, kan det nu lade sig gøre, og flere og flere vælger at bosætte sig i udlandet for en periode, ja i nogle tilfælde for resten af livet.

Lev af dine investeringer

At handle med aktier er sjældent noget, man bliver rig af fra den ene dag til den anden. Det tager tid at lære, og det kræver både tålmodighed, dygtighed, psykologisk styrke og en evne til at sætte sig ind i ting. Når det er sagt, er der mange mennesker, der lever af deres investeringer, og investeringer kan man gøre uanset hvor man befinder sig i verden, så længe der er internetforbindelse. Dermed kan du altså rejse rundt i verden eller bosætte dig på Gran Canaria eller et andet lækkert sted og handle med aktier. Hvis du ikke i forvejen investerer, kan du læse om det på Aktieskole.com og en lang række andre steder. Som ny investor er det en god idé at starte med små beløb i solide aktier eller fonde. Kaster du dig ud i kryptovaluta, CFD’er og andre risikoprægede aktiver skal du være klar over, at her kan du miste alle dine penge, ja endda flere end du investerede, så dette er ikke for begyndere.

Undervis fra en tropisk strand

En anden mulighed for at leve som digital nomade er at skabe et koncept, hvor du lever af at sælge online kurser. Det kan være kurser i netop investering eller måske fermentering eller ansigtsyoga. Disse kurser kan du udarbejde og dernæst sælge dem igen og igen. Når først du har optaget videoerne eller lavet PowerPoint slides, kan du bruge dem mange gange før de evt. må opdateres, og det kan du endda gøre løbende, så du ikke behøver at starte helt forfra med jævne mellemrum. Med denne forretningsmetode er det underordnet, hvor i verden du sidder, for du har ikke direkte og fysisk kontakt med dine kunder. Når det er sagt, er der dog intet i vejen for at du i løbet af kurset kan holde en spørgetime via Skype, Teams eller Zoom og svare på spørgsmål fra kursisterne og samtidig give dem en følelse af, at der faktisk er et menneske bag.

Arbejd remote for din danske arbejdsplads

En anden mulighed, som også flere og flere benytter sig af, er at arbejde hjemme hele tiden, men hvor hjemme er ude og altså sagtens kunne være en strand på Zanzibar eller på toppet af et bjerg i Japan. Rigtigt mange stillinger i dag kræver ikke fysisk fremmøde på en arbejdsplads men kan udføres fra en computer, uanset hvor i verden man ønsker at leve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *