Din guide til Gran Canaria

gran canaria guide

Hvis du heller ikke rigtig gider vinterkulden mere, eller du for længe siden har planlagt din ferie. Så læs denne guide til, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg på den spanske ø Gran Canaria. Som lige nu har godt vejr og varme, og masser af skønne oplevelser og strande at byde på for hele familien

Om Gran Canaria

Gran Canaria er en 1.532 km² stor spansk ø, som ligger ca. 5 timers flyvning fra Danmark. Lufthavnen er placeret rimelig centralt, og det tager kun cirka 30 minutter at køre fra lufthavnen til den populære by Puerto Rico. Man kan på Gran Canaria opleve lækre sandstrande, hvor sandet er rigtig fint. Man slipper ofte for de store sten, som gør ondt at gå på. Til gengæld finder man mange steder meget mørke strande, fordi at sandet der består af lava sand.

Du kan på øen opleve en lang strandpromenade, som gør det muligt for dig at gå hele vejen fra San Agustin til Meloneras. På den måde bliver det muligt, at gå lange ture hvor der hele tiden sker noget og er noget at se på. Hvis du skal bade i havet på ferien, kommer du til at bade i Atlanterhavet. Hvis du endnu ikke har bestilt din ferie, kan du allerede nu undersøge af rejse afsted med hideaways på Gran Canaria.

Praktisk info

Tidsforskellen er -1 time i forhold til den danske tid, så man vil opleve at få en time mere på ankomstdagen også selvfølgelig en time mindre når man lander tilbage i Danmark. På Gran Canaria betaler du med Euro, som man med fordel kan veksle lidt af inden man tager afsted på ferien.

Hvis du ønsker selv at køre rundt og opleve øen, kan du trygt leje en bil på Gran Canaria. På den måde kan du opleve øen, i dit eget tempo. Og køre rundt og se flere seværdigheder, og opleve flere ting på en dag. 

På Gran Canaria bor der fast cirka 843.558 mennesker, men øen bliver hvert år besøgt af over 3 mio. turister. Hvor største delen vælger, at bo på den sydlige eller østlige del af øen.  Her finder du flere badestrand, højere temperaturen, og man vil opleve flere solskinstimer.

De koldeste måneder på Gran Canaria er december og januar, hvor den gennemsnitlige temperatur er på 21 grader i dagtimerne og 15 grader om natten. Mens man i August-September vil opleve en gennemsnitlig temperatur, på omkring 27 grader om dagen og 21 grader om natten.

Mad og drikke

På Gran Canaria kan du finde et væld, af alle slags restauranter. Du kan finde mad fra hele verdenen, og der bliver serveret mad i alle prisklasser. Men hvis du vil have lækker mad, så undgå turistfælderne og prøv i stedet at spise lokal mad.

Spanierne er meget kendt for deres lækre tapasretter, og det er helt sikkert værd at prøve. For i Spanien vrimler det med lækre pølser, og skinker for enhver smag. Og der er også rigtig mange turister, som vælger at købe skinke med hjem fra Spanien fordi det er så lækkert. Også oliven, fyldte pepper, og tortilla er noget af det man helt sikkert skal overveje at prøve.

Det er en god ide, at prøve det i starten af ferien så man ved om det er noget for en. For det er ærgerligt hvis man går og venter, til sidst på ferien for så at finde ud af at man synes det er helt fantastisk.

Det skal de se og opleve

På Gran Canaria er der masser at se og opleve, og man kan hurtigt glemme tiden. Derfor er det en god ide allerede nu, at gå besøge Cloud Celebration hvis i skal sende invitationer ud eller andet. Der måtte være forude, som skal ordnes.

Men tag jer endelig tid til, at besøge nogle af Gran Canarias bjerge eller klipper når i er der. F.eks Roque Nublo som er Gran Canarias kendte varetegn, og har en helt fantastisk udsige og masser af geologisk historie.

Hvis du ikke er til højder, kan du besøge den botaniske have Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo.

Og hvis du allerede er i gang med naturen, så kan du besøge naturreservatet Dunas de maspalomas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *