Undgå indbrud imens du nyder din ferie

En af de mest frygtede ting, når man tager på ferie, er at nogle skulle bryde ind i ens hjem imens man er væk. Den frygt er som sådan reel nok. Indbrudstyve er ofte snedige, og de kan hurtigt se sig frem til om der er nogle hjemme eller ej. Det er altså noget man skal skænke en tanke inden man rejser væk i en længere periode. For at gøre det, er der et par råd man kan følge for at opnå den bedste sikkerhed og undgå indbrud.

Det første man kan gøre, er at tage en rundtur i sit hjem, hvor man kigger på alle døre og vinduer. Hvis man har gamle vinduer, kan det være meget nemt for en tyv at lirke dem op og kravle ind. Statisk set er det på denne måde langt de fleste indbrud hænder, Et vindue skal være solidt konstrueret, og desuden skal det have en god lukkemekanisme i form af hasp eller hængsel. På den måde holder vinduet tæt, og det bliver svære at brække op.

Gode råd mod indbrud

Vi har spurgt et af Danmarks største låsefirmaer, Bagger Låse som for tiden kører en kampagne omkring sikring af boliger under ferie. De har på deres hjemmeside en del artikler om indbrudssikring og har derudover udarbejdet en infografik med 17 gode råd mod indbrud.

Lav et samarbejde med dine naboer for at undgå indbrud

En ting som mange gør, er at have en naboaftale. Det kræver naturligvis at man har nogle naboer, men har man det, er det en af de bedste måder at undgå indbrud. Hvis du byder din nabo på kaffe en dag, så tag en snak med ham eller hende om det. Fortæl præcis hvornår du er væk. Således ved de at der er noget galt hvis der for eksempel tændes lys i dit hus. I den forbindelse er det også vigtigt at fortælle hvis der er nogen som kommer på besøg, imens du er væk. På den måde undgår man misforståelser.

Bevægelsessensorer kan have en præventiv virkning

Naturligvis er det ikke alle indbrudstyve som er så dumme at de tænder lys i et hus, midt i en forbrydelse. Desuden bryder de heller ikke ind når solen står højest på himlen, men i mørket om natten. Det kan derfor være svært for din nabo at se hvis ubudne gæster kommer. Desuden kan det også være svært for dig selv at se om nogle lusker rundt i mørket og undersøger dit hus. Derfor er det en rigtig god ide at få installeret bevægelsessensorer. De tænder hvis der kommer nogen for tæt på.

Få installeret et alarmsystem i dit hjem

Det sidste, men måske også største, præventive råd mod indbrudstyve når du er på ferie, er at få installeret alarm i dit hjem. Det er rart at vide at naboerne holder øje med dit hus imens du er væk, men samtidig kan en tyv lave et indbrud meget diskret. Det bliver svære for dem hvis der er en alarm som går i gang det øjeblik de træder ind i huset. Ikke nok med at en larmende lyd går i gang, så få vagtservicen også besked om at den er gået i gang. De vil derefter dukker op på adressen og tjekke om alt er i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *